Η Χίος

Αξιοθέατα

 

Χίος Αξιοθέατα Μαστίχα

Μαστίχα

Το φυτό της Μαστίχας που καλλιεργείται και ευδοκιμεί μόνο στη Χίο μπορεί να φτάσει και το ύψος των τριών μέτρων. Η Μαστίχα είναι η αρωματική φυσική ρητίνη.

Χίος Αξιοθέατα Κάμπος Χίου

Κάμπος Χίου

Ο Κάμπος βρίσκεται στα νότια της πόλης, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα μυρωδάτα και καταπράσινα δρομάκια ανάμεσα σε παλιές πέτρινες αρχοντικές κατοικίες και περιβόλια με μανταρινιές, πορτοκαλιές και λεμονιές.

Χίος Αξιοθέατα Νέα Μονή

Νέα Μονή

Η Νέα Μονη ειναι ενα παλαιο ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται στην κεντρική Χιο 12 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου. Ιδρύθηκε το 1042μ.χ και ειναι γνωστο παγκοσμίως για τα εξαιρετικής τέχνης ψηφιδωτά του.

Χίος Αξιοθέατα Αγία Μαρκέλλα

Αγία Μαρκέλλα

Χτισμένο σχεδόν πανω στην παραλία,το μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας προστάτιδας της Χιου,50 χιλιομετρα ΒΔ απο την πόλη της Χιου. Στο τελος της παραλίας υπαρχει το μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο που μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα.

Χίος Αξιοθέατα Παλιός Ταξιάρχης Μεστών<

Παλιός Ταξιάρχης Μεστών

Η εκκλησία του Παλιού Ταξιάρχη βρίσκεται στα Μεστα 35 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου. Κτίστηκε το 1412 και ειναι γνωστή για το ξύλινο τέμπλο της,που αποτελείται απο κορμούς καρυδιάς και ειναι εξ ολοκλήρου χειροποίητο.

Χίος Αξιοθέατα Μονή Μερσινιδίου

Μονή Μερσινιδίου

Η Μονη Μερσινιδιου βρίσκεται 4 χιλιομετρα βόρεια του οικισμού Βροντάδος. Ειναι αφιερωμένη στην Παναγια την Μυρτιδιωτισσα.Ιδρυθηκε το 1897 και κτίστηκε στο σημείο οπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας.

Χίος Αξιοθέατα Μουσείο Μαστίχας Χίου

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Μουσείο Μαστίχας βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια Νότια της πόλης της Χιου κοντα στο Πυργι. Εναρμονισμένο με το περιβάλλον και με την παράδοση του τόπου,το Μουσείο συστήνει στους επισκέπτες την ιστορια της Μαστίχας.

Χίος Αξιοθέατα Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου

Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χιου βρίσκεται στην πόλη της Χιου κοντα στο λιμανι.Κατασκευαστικε μεταξύ του1966 και του 1971 και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικης του 60 που συνδιάζει το τοπικό στοιχείο της Θυμιανούσικης πέτρας.

Χίος Αξιοθέατα Βιβλιοθήκη Κοραή

Βιβλιοθήκη Κοραή

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χιου «Κοραης» ειναι μια των παλαιότερων και μεγαλύτερων της Ελλάδας. Ιδρυθηκε το 1792 ως παράρτημα της Μεγάλης Σχολής της Χιου.

Χίος Αξιοθέατα Ναυτικό Μουσείο Χίου

Ναυτικό Μουσείο Χίου

Το Ναυτικό Μουσείο Χιου στεγάζεται στο κέντρο της πόλης σε ενα παραδοσιακό αρχοντικό και καλύπτει ενα σημαντικό κενό της ναυτικής ιστορίας της Χιου.

Χίος Αξιοθέατα Σπήλαιο Αγίου Γάλακτος

Σπήλαιο Αγίου Γάλακτος

Το σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος βρίσκεται στο χωριό Άγιο Γαλας στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού και απέχει απο την πόλη της Χιου 65 χιλιομετρα. Το σπήλαιο εκτείνεται κάτω απο το χωριό και αποτελεί σύμπλεγμα τριών τουλάχιστον σπηλαίων.

Χίος Αξιοθέατα Σπήλαιο Ολύμπων

Σπήλαιο Ολύμπων

Το σπήλαιο των Ολυμπων βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού 35 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου και 5 χιλιομετρα απο το χωριό των Ολυμπων. Το σπήλαιο των Ολυμπων ειναι εξαιρετικά πλούσιο σε σταλακτικο διάκοσμο που παρα τις μικρές του διαστάσεις το καθιστούν ενα απο τα πιο αξιόλογα και όμορφα σπήλαια της Ελλάδας.

Μην περιμένετε άλλο...

Συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε τώρα την κράτηση για το αυτοκίνητό σας!